Nawigacja

Off-topic

O wszystkim i o niczym

Obowiązuje na całym forum! Prosimy o jego przeczytanie i przestrzeganie
Opisowa Gra Anime!

Strona 1 z 68
1
234567   »
0
17 Kwietnia 2010r. 6:26
Dobra misie, bo ostatnio forum nam zramolało. Więc czas wnieść tu trochę ożywienia, widziałem podobne zabawy na wielu forach, więc czas i u nas coś takiego zrobić.

A oto zasady naszej małej forumowej zabawy.

- Jedna osoba krótko opisuje jakieś anime, a reszta próbuje się domyślić o jakie anime chodzi. (Proponowałbym nie opisywać jakiś kosmicznych anime o których większość nie ma zielonego pojęcia)

- Po około 5 nie trafionych postach, osoba opisująca dodaje podpowiedź (podpowiedź już powinna być bardziej konkretna niż sama zagadka), a po kolejnych 5 nie trafionych, pisze o jakie anime chodziło i opisuje inne...

- Osoba która odgadnie, zadaje następną zagadkę.

- Zwycięzca musi w ciągu jednego dnia (24h) napisać swoją, jeśli po upływie tego czasu zagadka się nie pojawi, pierwsza chętna osoba zadaje swoją...

- Każdy podaje tylko jedno anime w poście i czeka co najmniej 4 kolejne posty, żeby znów spróbować zgadnąć.

- Żeby wszystko szło sprawnie, prosiłbym osoby zadające, o sprawdzanie na bieżąco odpowiedzi na forum.

Więc ja zacznę...
Główny bohater to cicha i spokojna osoba, niestety zadaje się z 3 niesamowitymi zboczeńcami, którzy ciągle wkopują go w kłopoty... Zapraszam do odgadywania!
Ostatnio edytowany przez sebainter 18 Kwietnia 2010r. 0:03, W całości zmieniany: 1
17 Kwietnia 2010r. 8:36
hmmmm czyżby to był Yūsuke Takasaki z Green Greena? mi się on od razu nasunął na myśl, ale nie oglądałam tyle anime co ty, żeby mieć szeroką wizje tego wszystkiego ;D wiem, że dręczyło go Baka-Trio xD (w sensie przyjaźnienia) xD

0
17 Kwietnia 2010r. 8:51
Pełen uznania przyznaję że tak ^^ Chodziło mi o Green Green′a. Teraz twoja kolej na zagadkę...

Swoją drogą, za nic się nie spodziewałem że ktoś odgadnie już w pierwszym poście xD NICE!
Ostatnio edytowany przez sebainter 17 Kwietnia 2010r. 8:54, W całości zmieniany: 1
17 Kwietnia 2010r. 22:50
No więc.. skoro wygrałam, to teraz moja kolej opisywania :3
tak... główna bohaterka tego anime po stwierdzeniu, iż jest uczulona na płeć męska, postanawia przystąpić do damskiej szkoły katolickiej, by móc zacząć uganiać się za słodkimi dziewczętami :> jest to jej tajemnica, ale niestety widok kawaii lokatorek przyprawia ją o niefortunne krwotoki z nosa xDD
pewnie też szynko odgadniecie, ostatnio się o tym anime trochę gawędziło xD

0
17 Kwietnia 2010r. 22:51
Maria Holic
17 Kwietnia 2010r. 23:04
tak, tak to jest Maria Holic ;p

0
17 Kwietnia 2010r. 23:12
Główny bohater ma strasznego pecha, mieszka w starym akademiku który musi posprzątać, po całonocnym sprzątaniu postanawia zadzwonić do senpaia powiedzieć, że skończył robotę, ale ku jemu zdziwieniu odpowiada mu Biuro Boskiej Pomocy, a po chwili zjawia się przed nim osóbka, twierdząca, że jest boginką i, że ma prawo do jednego życzenia

Przepraszam za taki chaos ale nie jestem stworzony do wymyślania takich rzeczy
Ostatnio edytowany przez bodzio230 17 Kwietnia 2010r. 23:13, W całości zmieniany: 1
17 Kwietnia 2010r. 23:18
megamisama czy magemisama jakoś tak to chyba było
17 Kwietnia 2010r. 23:19
ta zgadłeś xD
17 Kwietnia 2010r. 23:27
okej to tera moja kolej
Główny bohater mieszka w miejscu nad którym znajduje się wieczna, tajemnicza tęcza.Każdy mieszkaniec posiada jednorazową moc , którą może zużyć dla ukochanej osoby.W sąsiedztwie bohatera mieszka urocza pianistka(przyjaciółka z dzieciństwa) i wszystko wydaje się normalne do momentu gdy wraca przybrana siostra głównego bohatera....

Mam nadzieję, że nie dałem za dużo info w zagadca, a jeśli tak to mówi się trudno
Ostatnio edytowany przez Cypis 18 Kwietnia 2010r. 17:48, W całości zmieniany: 1
17 Kwietnia 2010r. 23:28
Gift ~eternal rainbow~
17 Kwietnia 2010r. 23:31
poprawnie
17 Kwietnia 2010r. 23:36
Anime opowiada o losach trzech dziewczyn które podczas szkolnej wycieczki na Tokio Tower słyszą głos z nieba proszący o pomoc.
17 Kwietnia 2010r. 23:43
czy to Hikaru Shidou?
17 Kwietnia 2010r. 23:44
niestety nie

Strona 1 z 68
1
234567   »
Strona fanów japońskiej popkultury On-Anime 2009 - 2025
Napędzana przez autorski skrypt On-Anime 4, wykonany przez jednego z największych leni na świecie.