Nawigacja

Off-topic

O wszystkim i o niczym

Strona główna » O wszystkim i o niczym » Off-topic » Plany sylwestra są i co dalej?
Obowiązuje na całym forum! Prosimy o jego przeczytanie i przestrzeganie
Plany sylwestra są i co dalej?

Strona 1 z 2
1
2   »
0
28 Września 2014r. 16:51
Jak zapewne wiecie na stronie głównej widać artykuł, na którym Run rzuca pomysł zorganizowania sylwka w Gdańsku. Niby wszystko ładnie napisane ale co dalej?
Ruka postanowiła zrobić listę rzeczy które trzeba by już zacząć ogarniać...

1. Kasa.
Nieodłączny element każdego eventu, aby coś zorganizować najpierw trza kasę. Ogólnie mój pomysł jest taki, żeby taki Run np otworzył konto na które by wpływały jakies zrzutki na lokum itp. Nie musza to być duże kwoty, ale przydałoby się już coś powoli ustawiać. Przy okazji jak już ktoś coś wpłaca, byłaby ta pewność że dana osoba się zjawi. Wiem zdaję sobie z tego sprawę że nie każdy jest w stanie, ale to tylko luźna sugestia.

2. Lokum
No nie wiem ale patrz pkt 1... trzeba na to kasy... i trzeba to wcześniej zorganizować... Ogólnie myślę nad wynajęciem jakiegoś domku letniskowego na okres sylwestra(znajac życie minimalny okres wynajmu to pewnie tydzień), nie wiem jak w Gda, nigdy nie byłam, ale myślę że jest taka możliwość.

3. Żarcie
Również wiąże się z punktem pierwszym, jak i z drugim. Mając listę, można przygotować jakieś zakupy. Wiedząc na czym będziemy stać, jestem w stanie coś upichcić jeżeli warunki na to pozwolą..

4. Atrakcje
Jak każda impreza, przydałyby się jakieś atrakcje. Sama mam w głowie kilka pomysłów z którymi poczekam do realizacji w sylwestra. Spokojnie nie będę latać z nożami

5. Osoby niepełnoletnie.
Takie osoby powinny przynajmniej zaopatrzyć się w jakieś oświadczenie od rodziców. Fajno by było żeby znajdowało się w nim miejsce spotkania, wyrażam zgodę...najlepiej na wszystko xD i ze w danym czasie rodzic bierze pełną odpowiedzialność za to co się dzieje itp itd, każdy wie jak takie oświadczenie wygląda, a jak nie to wujek google powinien pomóc.

Ogólnie lista na razie jest dość krótka, przypominam to luźne sugestie, ale przydałoby się już coś powoli planować, dlatego zapraszam tutaj wszystkich zainteresowanych, i proszę o wyrażenie opinii.
Ostatnio edytowany przez roc14 28 Września 2014r. 16:54, W całości zmieniany: 1
28 Września 2014r. 20:56
1. Nie wiemy jeszcze dokładnie ile wyniesie wkład pieniężny, bo nie wiemy ile osób się w końcu zdecyduje. Obawiam się, że z deklarowanych 10 wyjdzie 4... dlatego każdy zainteresowany jest proszony o wpłacenie 30zł na konto:

19 1140 2004 0000 3302 7485 6746

Jeśli wykonujecie przelew na poczcie lub w placówce banku (czyli druczkiem) możecie wpisać dowolne dane na temat adresu i ulicy, ewentualnie napisać do mnie pw bym podał prawdziwe (ale to nie jest konieczne by przelew doszedł)

w tytule przelewu proszę wpisać swój nick, zaliczka jest bezzwrotna, gdyż za nią zapłacimy za wynajęcie lokalu i na jej podstawie wybierzemy jego wielkość. Dlatego wycofywanie się nie gwarantuje zwrotu pieniędzy.

2. Tak jak mówiłem, na razie lokum nie jest wybrane, tak więc i cena 30zł jest orientacyjna i zapewne zbyt mała. Najlepiej byłoby przygotować sobie na ten cel około 50zł, macie jeszcze sporo czasu na uzbieranie ;)

3. Żarcie, tu sprawa może być ciężka, najlepiej, by każdy powiedział co mniej-więcej lubi. A najlepiej samodzielnie wybrał się do marketu i przyniósł składniki. Ewentualnie razem wybierzemy się do marketu i nakupujemy.

4. Cieszy mnie, że ktoś też myśli nad rozerwaniem... emm, zabawą towarzystwa :3.

5. Tak, zdecydowanie tak!
8 Października 2014r. 20:26
Ludzie pomysłowi tak bardzo... atrakcji tak wiele...wow xD
A tak poważnie interesuje sie ktoś tym czy potraktowali nasz plan jak dowcip? D:
9 Października 2014r. 14:13
Ja jestem serio zdecydowany tylko czekam na kasę i wyśle Rónowi
10 Października 2014r. 11:19
ja mam pomysl ja mam pomysl!
głowna atrakcja bedą..FAJERWERKI \o/
A tak serio przydaloby sie wiedzieć czy będziemy pod mostem je ogladać czy gdzieś indziej zeby myslec nad atrakcjami xd
12 Października 2014r. 3:46
Za mało info :3.Mam duzo pytan :)
1.Ile Musze wpłacić?(Chodzi mi o końcową kwotę)
2.Na 100% impreza się odbędzie?.Nie chcę aby kilka dni przed sylwestrem owa impreza zostało odwołana :L
3.Mam samodzielnie dojechać do gdańska,czy może zbierzemy się np.w czewie i razem pojedziemy do gdanska?
4.Czy Moja osoba stanowi problem?.
5.Chce wiedzieć podstawowe rzeczy o uczestnikach imprezy.(wiek)
6.Jakie będą atrakcje?
7.Gdzie będziemy mieszkać(Domek?,Namiot?,pod mostem?) i jak długo
eto...Tyle na obecną chwile mi wystarczy
Ostatnio edytowany przez Nein 12 Października 2014r. 3:51, W całości zmieniany: 5
13 Października 2014r. 10:43
@Nein

1. Wystarczy 10zł by potwierdzić swoją obecność, przewidujemy, że całość za wynajęcie pomieszczenia na osobę wyjdzie około ~50, ale obecnie zbieramy tylko po 30zł.
2. Na 100% się odbędzie, chociażby miały być tylko 3 osoby
3. Zobaczymy ile osób się zgłosi, ja planuję chyba pojechać na południe polski i zbierać ludzi do jednego pociągu jeśli będą chcieli :)
4. To, że ktoś się dopiero zarejestrował nie stanowi problemu, jak chcesz to wpadaj śmiało :)
5. Ja mam 23 lata, reszty wiek to ich prywatna sprawa i nie moge tego zdradzać, szczególnie wieku pań ;).
6. Takie jakie sami sobie zorganizujemy, to impreza dla aspołecznych nerdów i otakusów, nie spodziewaj się cudów :P
7. Jeszcze nie mamy lokum bo nie wiemy ile osób się zgłosi. Ale najprawdopodobniej domek, albo mieszkanie, ewentualnie pokoje w jakiś ośrodku, najpewniej max. przez 2-3 dni, ale każdy sam zdecyduje ile chce być.
27 Października 2014r. 16:53
Głowna atrakcja: Składanie dla Kasieka stacjaka za 1500 złocisza do konwersji videow i starszych gierów xD
27 Października 2014r. 20:54
za 1500 złocisza można złożyć coś porzadnego D:
28 Października 2014r. 0:38
Abyś kócie nie marudziła:
Obudowa: FUJITSU SIEMENS TOWER ESPRIMO P5730
Płyta Głowna: INTEL Q43
PROCESOR: INTEL XEON X3360 (Q9550) 4X2830MHz
PAMIĘĆ: 4GB (4096MB) DDR3
DYSK: 160GB SATA 2
NAPĘD: NAGRYWARKA: DVDRW
KARTA GRAFICZNA: INTEL GMA4500 HD 256MB FULL HD + PCI-E X16 (czyli jak mówiłem można włożyć np Sapphire Radeon HD7950 lepszej nie bo ma PCI-E w wersji 2.0 a R9 już na 3.0 chodzi)
KARTA MUZYCZNA: REALTEK HD AUDIO CONTROLLER
KARTA SIECIOWA: GIGABIT BROADCOM LAN 10/100/1000 MB/S
PORTY: 4X DDR2 , 4X SATA2 , 1X PCI-E X16 , 2X PCI , 1X PCI-E X4, FDD SLOT
PORTY ZEWNĘTRZNE: 8X USB 2.0 , LAN RJ45 , VGA DSUB , 5X AUDIO , 1X COM RS-232 , 2X PS2
ZASILACZ: Obojętnie jakiś się wciśnie zależy od karty graficznej...
Ostatnio edytowany przez Hajmidal 28 Października 2014r. 21:13, W całości zmieniany: 1
5 Listopada 2014r. 18:09
Doooobraaaa, sprawa prosta, ja tez sie pojawie, jednak dalam sie namowic!
Takze prosze o konkret. KATOWICE, tak?
Jaki jest plan? Co tam bedziemy robic i czy nadal jest na cos zrzutka, jak tak, to na co?
6 Listopada 2014r. 10:31
Tak, Katowice, Katowice (lub okolice, w zależności gdzie dostaniemy jakiś tani hostel). Zrzutki obecnie nie ma, bo biorąc pod uwagę formę (każdy weźmie ilu osobowy pokój chce) można zamawiać samemu (lub wysłać mi kasę i ja załatwię rezerwacje - tylko nadal nie wiadomo ile to będzie, więc można wpłacić nawet tuż przed samym wyjazdem).

Rozrywki, cóż, niestety zaangażowanie ludzi nie pozwoliło przygotować jakiegokolwiek planu, więc robimy jeden wielki spontan. Zapewne zahaczymy jakieś markety by zakupić jedzonko i fajerwerki, może po drodze znajdziemy coś ciekawego, zwiedzimy sobie stolice ślóńska, pokopiemy wyngiel, pogryziemy powietrze, zgubimy się, znajdziemy się, pogadamy, pooglądamy sobie coś, pogramy może w jakieś karty czy planszówki, popijemy (ja soczek, ale wy pijcie co tam chcecie xD), poukładamy puzzle, pomolestujemy kogoś. Mam nadzieję, że po wszystkim nie obudzimy się w berlinie x:

ps. weź namów Lile ej D:
Ostatnio edytowany przez Yuichi 6 Listopada 2014r. 10:48, W całości zmieniany: 1
7 Listopada 2014r. 16:32
No i to mi sie podoba, ale ja nie chce byc sama w pokoju, syndrom antysamotnosci XD pasuje mi spontan, jak zawsze. WSZYSTKO MI PASUJE :D

a co do LILI >>>> pracuje nad tym juz od kilka dni :D ;>
9 Listopada 2014r. 10:31
To jak ją namówisz to możecie mieć razem pokój xD.
9 Listopada 2014r. 20:04
No proszę oby wam się to udało.

Od dziadka kilka rad:
1.Ogarniajcie szybko, bardzo szybko i jeszcze szybciej, szczególnie jeśli chodzi o szukanie hotelu.
2.Czasem lepiej dopłacić za osobę 20pln a wynająć pokoje w normalniejszym hotelu, bez mieszkającego tam menelstwa które robi nieprzyjemny hałas, sprawia problemy itd. Ponadto lokalizacja albo obrzeża miasta dla miarodajnego spokoju albo centrum, aczkolwiek centrum Katowic du.py nie urywa :) A głupie agresywne pijane osoby w takim centrum w sylwestra łatwo spotkać.
3.Często są pokoje np 2 osobowe za 100pln jednak są małe, więc tam się nie pomieścicie jeśli was będzie dużo. O aneksie kuchennym zapomnijcie, takie cuda tylko w apartamentach i tu warto rozważyć wynajęcie apartamentu w kilka osób i zorganizować jakieś karimaty + losowanie łóżek lub jakiś konkurs o łóżko :)
4.Osoby niepełnoletnie mogą mieć problemy z zameldowaniem, wtedy warto mieć podpisane odpowiednie pismo od rodziców z wyznaczonym opiekunem pełnoletnim który będzie wraz z wami wraz z jego danymi z dowodu osobistego - przezorni ubezpieczeni.
5.Zorientujcie się kto co lubi i nie bójcie się mówić że czegoś nie lubicie, żebyście po wspólnych zakupach nie chodzili głodni.
6.Uważajcie na siebie szczególnie z alkoholem, po alkoholu ludzie się zmieniają nie zawsze jest cacy :)

Powodzenia
PS.Uważajcie na to co gotuje Ruk :D

Strona 1 z 2
1
2   »
Strona fanów japońskiej popkultury On-Anime 2009 - 2024
Napędzana przez autorski skrypt On-Anime 4, wykonany przez jednego z największych leni na świecie.