Nawigacja

Manga

Wszelkie dyskusje na temat japońskiego komiksu

Strona główna » Rozmowy fanowskie » Manga » Fairy Tail - koniec kolejnego tasiemca
Obowiązuje na całym forum! Prosimy o jego przeczytanie i przestrzeganie
Fairy Tail - koniec kolejnego tasiemca
1
23 Lipca 2017r. 13:07
UWAGA SPOILERY!!

(spoilery z mangi, więc proszę nie pisanie zbytnio o filerach w anime)

Po 11 latach, 545 rozdziałach i bodajże 61 tomach przyszedł czas na koniec kolejnego tasiemcowej mangi w tematyce shounen. Nie tak dawno skończył się Naruto (To już prawie 3 lata...) oraz Wybielacz (1 rok). Fairy Tail nie trwało tak długo jak dwa wymienione przeze mnie tytuły. Tak na marginesie kolejny rozdział Detektywa Conan-a będzie tysięcznym rozdziałem. One Piece ma tylko 873. Ciekawe kiedy te tasiemce się zakończą ;D

Ale ponad 500 rozdziałów to i tak dużo. Szkoda, że zakończenie jakoś mnie zbytnio nie uszczęśliwiło, pozostał niedosyt, niestety nie taki jak następuję po genialnych dziełach. Tutaj raczej towarzyszy mi smutek, że można było lepiej to zrobić, bo jak tak patrzę to pod koniec czytałem tą mangę tylko dla zobaczenia kto z kim skończy. Niestety nie było tego pomijając kilka wyjątków (tylko ja zawsze liczę na jakieś pocałunki.)

Tutaj już raczej będą mocniejsze spoilery

Dobra to są moje przemyślenia na ta chwilę, może później dodam ich więcej. Tak po za tym to mam dla was pytania (jak zawsze w takich tematach dyskusyjnych bywa).
Czytałem mangę po angielsku, więc nie pomogę jak ktoś szuka rozdziałów po polsku. Nie wiem nawet czy polskie tłumaczenie jest w miarę na bieżąco.

1.Dlaczego zaczęliście czytać tą mangę?
2.Jaki jest wasz ulubiony moment (w mandze FT), a jaki najmniej lubiany?
3.Ulubiony cytat?
4.Podobało wam się zakończenie?
5.Oglądacie anime? Jeśli tak to czy chcecie takie same zakończenie jak w mandze?
6.Kim jest wasz ulubiony bohater/ bohaterka? Jaki jest Wasz wymarzony pairing z FT?
7.Czytacie side story z uniwersum FT? Dużo tego chyba jest.

Zapraszam gorąco do dyskusji. (Mam nadzieję, że każdy z was ma też ciekawe pytania dla innych użytkowników ;)

Proszę też o zachowanie kultury i nie nie obrażanie innych jeśli nie zgadzają się z waszym poglądem.
PS. Nie zapominajcie też o spoilerach podczas poruszania ważnych kwestii na temat fabuły oraz bohaterów.
PS2... oraz o regulaminie.

PS3 tak, tak wiem, że znowu mój temat będzie mało popularny ^^'"
Ostatnio edytowany przez barthes8 23 Lipca 2017r. 21:17, W całości zmieniany: 2

0
24 Lipca 2017r. 12:00
Nieeee, To już koniec, popłakałam się, rzadko płaczę z takich powodów.
Niestety, to moja ukochana manga, anime też.
<3<3
Na zakończeniu się zawiodłam.
Spoilery

Ostatnio edytowany przez Azagi 24 Lipca 2017r. 12:01, W całości zmieniany: 1
25 Lipca 2017r. 15:05
Mam jeszcze pytanie numer 8 - Jaka była wasza ulubiona walka?
To niech będzie jeszcze pytanie numer 9 - Która gildie uważacie na najsilniejszą? Fairy Tail czy może jakąś inna?
Fighto

PS A kto dla was jest najsilniejszą postacią? W sumie ja za takiego uważam Gildarts-a. I chyba go najbardziej lubię ;D

Strona fanów japońskiej popkultury On-Anime 2009 - 2024
Napędzana przez autorski skrypt On-Anime 4, wykonany przez jednego z największych leni na świecie.