Nawigacja

Anime

Rozmowy na temat japońskiej animacji.

Strona główna » Rozmowy fanowskie » Anime » co zmieniłbyś w anime?
Obowiązuje na całym forum! Prosimy o jego przeczytanie i przestrzeganie
co zmieniłbyś w anime?

Strona 2 z 2
  «   1
2
1
13 Września 2019r. 22:01
darling in the franxx - cale anime to jedno wielkie XD, fabula niespojna jakas, nudne postacie i nudny motyw - mogli sie bardziej postarac
13 Września 2019r. 22:03
tokyo ghoul - anime mialo cudowna kreske, muzyke i piekne postacie. ale jednak mi sie nie podobalo - manga byla 100000 razy lepsza.
13 Września 2019r. 23:33
Boruto - mimo iż po tym tytule nikt nie oczekiwał cudów (trzeba mierzyć siły na zamiary) to raczej nikt się nie spodziewał tego że ta produkcja będzie zawalona nudnymi - nie wnoszącymi nic do fabuły fillerami od góry do dołu - oglądanie tego anime powinno być nową metodą tortur. Ta produkcja jest tak nudna że nawet po wypiciu 4 kaw musisz się zmuszać by to oglądać. Jeśli ktoś myślał że Naruto + Shippuden jest zalany fillerami to tutaj jest tego jeszcze więcej. Ten tytuł to najbardziej chamski skok na kasę jaki widziałem,który w dodatku zanudza widza na śmierć. Co bym zmienił? Poczekałbym po prostu aż nazbiera się materiału z mangi.
Ostatnio edytowany przez Znienawidzony 14 Września 2019r. 11:04, W całości zmieniany: 3
14 Września 2019r. 0:08
Arifureta - ta produkcja jest obrzydliwa - nie mam pojęcia jak w roku 2019 można wypuścić produkcję,która ma tak obrzydliwą kreskę lub grafikę jak kto woli. Fabuła w tej produkcji leży i kwiczy i w dodatku jest pomieszana. Nasz bohater ląduje w ciemnej jaskini z potworkami ale dowiemy się jak tam trafił dopiero później - czemu nie na początku ? Przez to widz kompletnie nie ma pojęcia co się dzieje i dlaczego się tak dzieje. W dodatku o tym że nasz bohater został przeniesiony do innego świata dowiadujemy się z bodajże kilku zdań - czemu nie pokazali jak on w ogóle do tego świata trafił ? Nie mam zielonego pojęcia. Co bym zmienił ? W ogóle bym tego nie emitował xD Jak ktoś chce podobną produkcję w której bohater zostaje przeniesiony do innego świata i zostaje zdradzony przez ludzi to niech obejrzy sobie Tate No Yuusha No Nariagari,które zjada "to coś" na śniadanie.
14 Września 2019r. 0:55
Koi to Uso - oczy postaci są ZBYT duże i fabuła taka sobie
14 Września 2019r. 1:18
Kyoukai no Kanata - bardzo mnie irytuje Mirai Kuriyama i to jest jeden powód z kilku których nie chce mi się wymieniać dlaczego nie podoba mi się to anime, ale przyznam że grafika jest bardzo ładna i to mi się jedyne podoba w tym
15 Września 2019r. 11:53
Widzę że większość osób zapomina o tym żeby napisać co by zmienili w produkcji która im się nie podoba.

Overlord - bohaterowie są zbyt potężni co niszczy radość oglądania bo nic ani nikt nie jest w stanie im podskoczyć. Fajnie byłoby jakby bohaterowie mieli jakiekolwiek trudności w pokonaniu wroga a nie zabijali go 1 ciosem.

Co bym zmienił? Wprowadził wroga który byłby silniejszy od nich lub chociaż stanowił jakiekolwiek wyzwanie.
23 Września 2019r. 18:57
no game no life - fajnie by było, gdyby wszystko nie było tak przewidywalne. już na początku jest oczywiste, że główni bohaterowie zawsze wygrywają.

(ona się tak ślicznie uśmiecha <3)
0
23 Września 2019r. 19:29
Ja bardzo bym chciał aby powstało więcej anime detektywistycznych lub takich sensacyjnych w stylu policjanci walczą z przestępcami lub takie... CSI ale w formie anime - takich produkcji jest malutko (albo ja większości nie znam)

Z horrorami tak samo - jest ich coraz mniej a wszystko przez cenzurę i "family friendly" content - w nowszych produkcjach krwi ze świecą szukać ale nie przeszkadza to twórcom w pokazywaniu bohaterek w strojach kąpielowych. Czyli krew już nie ale cycki okej xD Logika japońskich animacji. A jak chcesz brutalność to tylko w produkcjach z animacją CGI (np.Ajin,nowy Berserk,Kengan Ashura,Inuyashiki)

To tylko takie ogólne przemyślenia ale idealnie pasują do tematu
Ostatnio edytowany przez Znienawidzony 23 Września 2019r. 19:34, W całości zmieniany: 2
24 Września 2019r. 22:39
Zmieniłbym liczbę odcinków anime sezonowych.

Czasami 12 lub 13 odcinków to za mało by opowiedzieć całą historię przez co tytuł się urywa a to boli - nawet bardzo bo nie każda produkcja dostaje kontynuację. Takich urwanych produkcji które aż proszą o kontynuację jest mnóstwo.
Ostatnio edytowany przez Znienawidzony 24 Września 2019r. 22:40, W całości zmieniany: 1
5 Października 2019r. 18:36
kimi no na wa - nudne i bez sensu
5 Października 2019r. 18:40
mirai nikki - yukki byl straszna Wulgaryzmy pizda i gdyby nie yuno to pierwszy by umarl - denerwowal mnie batdzo
12 Października 2019r. 14:10
(może twórcy chcieli pokazać jak bardzo my byśmy się bali w takiej sytuacji dlatego dali nam kogoś bardziej...realistycznego niż kolejnego kozaka mającego wianuszek dziewczyn i będącego ideałem we wszystkim)

Zmieniłbym podejście do widzów a chyba najlepszym tego przykładem jest cenzura w 3 sezonie Nanatsu No Taizai - to zabolało i to mocno bo poprzednie sezony były bez cenzury. Ma to związek z emisją w japońskiej telewizji w godzinach porannych jednak kto emituje tytuł kierowany do starszych odbiorców tak wcześnie? Sam temat cenzury i zabraniania treści to kwestia na zupełnie odrębny temat. Nie wiadomo czy 3 sezon wogóle będzie na Netflix'sie ponieważ robiło go inne studio
26 Listopada 2019r. 20:01
Bardzo bym chciał żeby "tasiemce" były wydawane sezonowo. Animacja (czyli to jak postacie się ruszają) bardzo by na tym zyskała + znalazłoby się więcej czasu na "ogarnięcie" innych serii.
2 Grudnia 2019r. 14:05
chciałabym, żeby "Tamako Market" miało kontynuację (oprócz filmu), w którym fabuła i postacie byłyby bardziej rozwinięte. rozumiem, że to taki typ anime, ale no przeszkadza mi to

(ona się tak ślicznie uśmiecha <3)

Strona 2 z 2
  «   1
2
Strona fanów japońskiej popkultury On-Anime 2009 - 2025
Napędzana przez autorski skrypt On-Anime 4, wykonany przez jednego z największych leni na świecie.