Nawigacja

Anime

Rozmowy na temat japońskiej animacji.

Strona główna » Rozmowy fanowskie » Anime » co zmieniłbyś w anime?
Obowiązuje na całym forum! Prosimy o jego przeczytanie i przestrzeganie
co zmieniłbyś w anime?

Strona 1 z 2
1
2   »
0
8 Września 2019r. 15:09
napisz co byś zmienił/a lub usunął/usunęła w jakimś anime :)

przykład:
w mirai nikki usunęłabym moment yaoi, bo kompletnie nie pasuje
Ostatnio edytowany przez bulcia 8 Września 2019r. 15:10, W całości zmieniany: 1

(ona się tak ślicznie uśmiecha <3)
1
8 Września 2019r. 16:55
w kuroshitsuji to że Ciel został demonem na koniec 1 sezonu
8 Września 2019r. 20:04
Fairy Tail i "siła przyjaźni" niszcząca wszystko i wszystkich na swej drodze nieważne czy ten ktoś jest najsilniejszy w krainie czy ma moc równą boskiej to mega irytuje - już lepszy byłby normalny motyw z shounenów w których bohaterowie trenują by być silniejsi
Ostatnio edytowany przez Znienawidzony 8 Września 2019r. 20:07, W całości zmieniany: 2
8 Września 2019r. 20:10
w higurashi no naku koro ni - ten caly wirus wszystko zepsul. duzo lepsze by byo, gdyby okazalo sie ze oyashiro-sama istnieje i to on jest sprawca
8 Września 2019r. 20:11
naruto - za bardzo wszystko jest wydluzone, denerwuje mnie to, ze jedna walka trwa kilka odcinkow + sakura mnie wkurza niemilosiernie
8 Września 2019r. 20:14
jigoku shoujo - fragmenty, w ktorych piekielna dziewica nawiedzala ta dziewczynke(nie pamietam jej imienia xd) i od razu razem z hajime-san wiedzieli kto zostanie wyslany do pieklo i kto ma lalke
8 Września 2019r. 20:15
satsuriku no tenshi - historia zacka to jakas porazka xD
8 Września 2019r. 20:16
danganronpa - mononiedzwiedz mnie wkurzal niemilosiernie, ten jego smiech doprowadzal mnie do zalamania
8 Września 2019r. 20:17
kuroshitsuji - usunelabym postac lizzy, bo byla mega upierdliwa i w sumie praktycznie nic nie wnoisla do historii
8 Września 2019r. 21:16
Satsuriku No Tenshi - całe to anime to jeden wielki koszmar. Skoro bohaterka chce umrzeć to czemu nie daje się zabić???? Ja wiem że człowiek ma wolę życia ale mogłaby chociaż zmienić swoje zdanie na ten temat. Nieśmiertelny Zack który przeżyje wszystko a nawet rozwali kosą mur - tak...kosą. Nie wspominając o tym że Zack miał główną bohaterkę "w dupie" a ona i tak za nim latała. Głupota goni głupotę i nie wiesz czy oglądając to "coś" masz śmiać się czy płakać. Co bym zmienił? Chyba wprowadziłbym innych bohaterów którzy walczyliby o przeżycie i nie mieliby "kodu na nieiertelność"
Ostatnio edytowany przez Znienawidzony 8 Września 2019r. 21:51, W całości zmieniany: 4
8 Września 2019r. 21:22
Popieram w 100%, to anime było straszne, już nie wspominając o końcu, który był bez seansu.
8 Września 2019r. 21:35
Ousama Game czyli Gra w Króla - wyjaśnienie wszystkiego czyli dlaczego Ci ludzie ginęli było tak głupie że aż nie wierzę że ktoś to wymyślił. Do dzisiaj w to nie wierzę. Ludzie tworzący tą produkcję chyba wdychali mocny towar popijając go Krupnikiem xD To wyjaśnienie dlaczego to wszystko się dzieje trzeba zobaczyć samemu. Ja bym to zamienił na wybuchające obroże które zostały zainstalowane bohaterom gdy zostali wcześniej porwani a nasz "Król" miałby szpiega lub małe drony które monitorowałyby działania bohaterów. Od razu cały obraz i wydźwięk produkcji się zmienia
Ostatnio edytowany przez Znienawidzony 8 Września 2019r. 22:08, W całości zmieniany: 4
8 Września 2019r. 21:59
Dororo - nie lubię zbytnio produkcji epizodycznych czyli jeden odcinek = jedna sprawa (jak w amerykańskich lub polskich serialach) a ta produkcja ewidentnie taka jest. Lubię produkcje z fabułą które w jakikolwiek sposób zachęcają do włączenia następnego odcinka. Dlaczego Hyakkimaru nie rozstrzygnął wszystkiego w połowie serii gdy spotkał swoją rodzinę? Z tego co wiem to nie trenował więc się zbytnio nie wzmocnił poza odzyskaniem kilku części ciała. Tego to nie wiem. To pewnie służyło temu by wydłużyć tytuł do 24 odcinków ale mogliby ich wprowadzić na samiutkim końcu - bez wcześniejszych spotkań z ich udziałem. Strasznie mnie to gryzło.
Ostatnio edytowany przez Znienawidzony 8 Września 2019r. 22:46, W całości zmieniany: 4
9 Września 2019r. 0:53
toradora! - fajnie by było gdyby wszystko nie było tak bardzo oczywiste - żeby zakończenie zaskakiwało

(ona się tak ślicznie uśmiecha <3)
0
13 Września 2019r. 21:57
deadman wonderland - wiem, ze anime mialo byc promocja mangi, ale mysle, ze gdyby zekranizowali cala mange, a nie jej czesc (wlasciwie to tylko 4 pierwsze tomy), mogloby sie stac naprawde popularne
Ostatnio edytowany przez Sayuri Chan 13 Września 2019r. 21:58, W całości zmieniany: 2

Strona 1 z 2
1
2   »
Strona fanów japońskiej popkultury On-Anime 2009 - 2025
Napędzana przez autorski skrypt On-Anime 4, wykonany przez jednego z największych leni na świecie.