Nawigacja

Gry

Japońskie gry komputerowe, konsolowe i inne

Strona główna » Rozmowy fanowskie » Gry » Vampire Knights PL
Obowiązuje na całym forum! Prosimy o jego przeczytanie i przestrzeganie
Vampire Knights PL
0
10 Stycznia 2010r. 17:22
Do wszystkich wielbicieli tego anime.. Manga zaczęła wychodzić w Polsce. Tłumaczenie... Da się znieść.
Warto się zapoznać, każdy kto czytał i oglądał twierdzi, że manga jest nieporównywalnie lepsza. Póki co mogę powiedzieć tylko, że kreska jest lepsza ;p
23 Lutego 2010r. 12:23
ugu.. manga zawsze jest lepsza. Mam nadzieję że będzie dobrze opowiedziania.
16 Kwietnia 2010r. 21:55
Cóż, na pewno sama akcja w mandze jest bardziej dynamiczna... Fabuła często nie jest tak naciągana jak w anime, więc oglądamy/czytamy same konkrety. Kreska to wiadomo że lepsza niż w anime. W końcu rysunki robi ciągle jedna i ta sama osoba, a nie kilka osób jak to w anime bywa. Zresztą z tego co wiem, to baardzo często ta kreska w anime jest upraszczana, w końcu nie każdy jest w stanie idealnie odwzorować styl konkretnego mangaki. Opisałem tu ogólnie plusy mangi w stosunku do anime, bo Vampire Knights ani nie oglądałem, ani nie czytałem. Lekki off-top tu zrobiłem, ale najważniejsze że temat żyje :D
17 Kwietnia 2010r. 1:54
manga jest znacznie lepsza od anime pod jednym względem- brak pie*** filerów
poza tym zgadzam się z sebainterem. Dobrym przykładem jest Fairy Tail- manga ma ładna kreskę, jest dynamiczna i przyjemna w czytaniu, natomiast anime jest uproszczone znacznie i nie cieszy oka jak manga. Ogólnie jeszcze wiele rzeki w odrze upłynie zanim anime dogoni lub przegoni mangę. Ta była wstawka tylko, a co do Vampire Knights to owszem mange czytałem tak do 40 chaptera i lepsza choć nieznacznie od anime.
Ostatnio edytowany przez Cypis 7 Maja 2010r. 16:36, W całości zmieniany: 3
3 Maja 2010r. 18:41
Mi tam pasuje manga i anime, chociaż ja tak naprawde nie czytam za bardzo mangi ale jest oki ;>
31 Stycznia 2012r. 21:54
Manga jest stanowczo logiczniejsza i dłuższa. Jestem jej zwolennikiem chociaż lubię anime.
18 Lutego 2013r. 22:21
Ja zdecydowanie wolę mangę gdyż jest dla mnie zrozumiała i bardziej dynamiczna wirtualne biuro
Ostatnio edytowany przez Apotal 25 Lutego 2013r. 23:49, W całości zmieniany: 3