Cześć. Mam dla Was Kotenieńki coś naprawdę, naprawdę pysznego. O ile lubicie makaron, warzywa i smaki na pograniczu chińsko-meksykańskich (dlaczego takie zestawienie? Bo ja zawsze do swojego żarcia nawrzucam dużo chilli, ale i tak danie pozostaje klimatem w Azji poprzez resztę innych składników).
To co pragnę Wam przedstawić to ------------> MAKARON PO CHIŃSKU
Potrzebne Ci będą:
♥ połowa opakowania makaronu spaghetti
♥ 1 jajko
♥ 1 marchewka
♥ 1 por
♥ pół papryki czerwonej i żółtej
♥ 1 duża cebula
♥ 1 papryczka chilli
♥ 2 ząbki czosnku
♥ 2 garści suszonych grzybów namoczonych w wodzie
♥ sól
♥ pieprz
♥ oliwa z oliwek (bądź normalny olej jaki posiadasz)
♥ Pomysł na "Makaron po chińsku" z Knorr
No to do dzieła :)
Ugotuj makaron według zaleceń producenta tak aby był on al dente. Rozgrzej patelnię, a następnie wlej na nią odrobinę oliwy z oliwek. Pokrój cebulę w piórka i zeszklij na oleju. Następnie czerwoną i żółtą paprykę pokrój w kostkę i wrzuć do cebulki smażąc na małym ogniu. Pokrój chilli oraz zrób paseczki z marchewki i wrzuć do pozostałych warzyw. Wszystko razem smaż co chwilę mieszając. Dopraw solą i pieprzem według własnego uznania. Miękkie grzyby pokrój w średnią kosteczkę i wrzuć do warzyw smażąc przez 5 minut wszystko. Warzywa przesuń na brzeg patelni i na wolnym teflonie wbij jajko i podsmaż odrobinę, a następnie wymieszaj z warzywami. Dodaj ugotowany makaron do warzyw i wymieszaj bardzo delikatnie by nic nie Wulgaryzmy i podsmaż przez chwilę. W tym czasie rozrób "Pomysł na" w 50 ml zimnej wody i dolej do podsmażonego makaronu. Przykryj wszystko przykrywką i duś to przez 3 minuty, następnie zamieszaj i duś kolejne 5 minut i wasze jedzonko jest już gotowe do spożycia. :)
Króciutką i zwięzłą instrukcję znajdziecie klikając tutaj:https://www.youtube.com/watch?v=WJpDv-DFNzE
Filmik i zdjęcie jest mojego autorstwa tak samo jak wykonane danie. :v
Dziękuję ślicznie za uwagę i życzę smacznego. :)
To co pragnę Wam przedstawić to ------------> MAKARON PO CHIŃSKU
Potrzebne Ci będą:
♥ połowa opakowania makaronu spaghetti
♥ 1 jajko
♥ 1 marchewka
♥ 1 por
♥ pół papryki czerwonej i żółtej
♥ 1 duża cebula
♥ 1 papryczka chilli
♥ 2 ząbki czosnku
♥ 2 garści suszonych grzybów namoczonych w wodzie
♥ sól
♥ pieprz
♥ oliwa z oliwek (bądź normalny olej jaki posiadasz)
♥ Pomysł na "Makaron po chińsku" z Knorr
No to do dzieła :)
Ugotuj makaron według zaleceń producenta tak aby był on al dente. Rozgrzej patelnię, a następnie wlej na nią odrobinę oliwy z oliwek. Pokrój cebulę w piórka i zeszklij na oleju. Następnie czerwoną i żółtą paprykę pokrój w kostkę i wrzuć do cebulki smażąc na małym ogniu. Pokrój chilli oraz zrób paseczki z marchewki i wrzuć do pozostałych warzyw. Wszystko razem smaż co chwilę mieszając. Dopraw solą i pieprzem według własnego uznania. Miękkie grzyby pokrój w średnią kosteczkę i wrzuć do warzyw smażąc przez 5 minut wszystko. Warzywa przesuń na brzeg patelni i na wolnym teflonie wbij jajko i podsmaż odrobinę, a następnie wymieszaj z warzywami. Dodaj ugotowany makaron do warzyw i wymieszaj bardzo delikatnie by nic nie Wulgaryzmy i podsmaż przez chwilę. W tym czasie rozrób "Pomysł na" w 50 ml zimnej wody i dolej do podsmażonego makaronu. Przykryj wszystko przykrywką i duś to przez 3 minuty, następnie zamieszaj i duś kolejne 5 minut i wasze jedzonko jest już gotowe do spożycia. :)
Króciutką i zwięzłą instrukcję znajdziecie klikając tutaj:https://www.youtube.com/watch?v=WJpDv-DFNzE
Filmik i zdjęcie jest mojego autorstwa tak samo jak wykonane danie. :v
Dziękuję ślicznie za uwagę i życzę smacznego. :)